#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Několik slov úvodem…


Autoři: prof. MUDr. Miloš Štejfa, CSc.
Vyšlo v časopise: Kardiol Rev Int Med 2012, 14(1): 9

Vážení a milí čtenáři,

dovolte, abych Vás jménem Redakce Kardiologické revue pozdravil a popřál Vám – byť opožděně – hodně zdraví, spokojenosti a úspěchů v tomto roce. Obor kardiologie se kvapem rozšiřuje a zasahuje i do styčných disciplin. Klademe si za úkol informovat všechny kardiology, internisty a příbuzné obory, jakož i zdravotní pracovníky o nových poznatcích a trendech. Hlavním tématem časopisu jsou přehledové články, ale velmi rádi bychom zařazovali i články původní. Redakční rada v tomto ohledu hraje významnou roli. Rozšířili jsme ji proto o následující členy: prof. MUDr. Andrej Dukát, CSc., FESC (Bratislava), doc. MUDr. Eva Gonçalvesová, CSc. (Bratislava), doc. MUDr. Růžena Lábrová, Ph.D. (Brno), doc. MUDr. Filip Málek, Ph.D., MBA (Praha), prof. MUDr. Petr Neužil, CSc. (Praha), doc. MUDr. Miroslav Novák, CSc. (Brno) a prim. MUDr. František Toušek, FESC (České Budějovice).

Těšíme se na spolupráci s členy rozšířené redakční rady, kterým náleží účast na psaní editorialů, lektorských posudků, alespoň jednoho článku ročně, zasílání anebo doporučování zajímavých témat s návrhem autorů a dalších příspěvků (regionální zprávy, zprávy ze sjezdů našich i zahraničních). Taktéž věříme ovšem na podobnou spolupráci i se všemi Vámi čtenáři, kteří našemu časopisu věnujete pozornost, především také v oblasti diskuzních připomínek.

Kardiologická revue i letos vypisuje soutěž o nejlepší kazuistiku, tentokrát s odměnou 50 000 Kč. Kazuistiky jsou velmi zajímavou a důležitou formou článků, které obohacují myšlení i poznání, neboť sdělují diagnosticky, resp. terapeuticky neobvyklé průběhy nemocí u jednoho nebo několika pacientů.

Další novinkou Kardiologické Revue je spuštění nových webových stránek se stejnou adresou (www.kardiologickarevue.cz), avšak s digitalizovanou verzí, archivem a vyhledáváním.

prof. MUDr. Miloš Štejfa, CSc.

vedoucí redaktor


Štítky
Dětská kardiologie Interní lékařství Kardiochirurgie Kardiologie
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#